k2 HEALTH PRODUCTS

 

Η Τουρμαλίνη και ο Νεφρίτης όταν θερμαίνονται εκπέμπουν υπέρυθρες ακτίνες.

Στις χώρες της Ανατολής τις αποκαλούν ‘’ακτίνες της ζωής’’ και είναι οι πιο ωφέλιμες ακτίνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Απόλυτα ασφαλείς και εξαιρετικά επωφελείς. Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι πηγή υπέρυθρης ακτινοβολίας καθώς  το σώμα εκπέμπει ζεστασιά από 0,6 έως 50 μm και αυτή η ζέστη είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία. Το έμβρυο στην μήτρα της μέλλουσας μητέρας αναπτύσσεται ακριβώς σε αυτό το μήκος κύματος. Όλες οι βιοχημικές αντιδράσεις συμβαίνουν σε αυτό το μήκος κύματος, γι’αυτό και ονομάζονται ‘’βιο-χημικές’’.

Η χρήση υπέρυθρης ακτινοβολίας, παίρνει όλο και πιο σημαντική θέση στην θεραπεία σε πάρα πολλές χώρες. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κλασική ιατρική, την εναλλακτική ιατρική και την κοσμετολογία. Είναι ένας καλός βοηθός για τη διατήρηση της καλής υγείας και της καλής διάθεσης, απομακρύνει την κούραση και διατηρεί υγιές το πνεύμα. Πανεπιστήμια στην Ιαπωνία και Νότια Κορέα μελετούν τις υπέρυθρες ακτίνες και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Σημαντικό γεγονός στην ιατρική είναι ότι, από το 1975, οι ογκολόγοι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να χρησιμοποιούν την υπέρυθρη θερμότητα για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα,  σε θερμοκρασία μεταξύ 42 και 45 βαθμών Κελσίου (στον ιστό) καταστρέφονται. Είναι η τέταρτη μέθοδος θεραπείας του καρκίνου μετά την χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και την εγχείρηση.

Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ένας σημαντικός παράγοντας της φύσης που επηρεάζει θετικά το ανθρώπινο σώμα. Αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει μια πολύ ισχυρή θερμική ενέργεια που διαπερνά σε βάθος 3-7 εκατοστά.

Στην Νότιο Κορέα, υπάρχει μια λίμνη που σχηματίστηκε στον κρατήρα ενός ηφαιστείου. Γύρω από την στερεοποιημένη ηφαιστειακή λάβα, οι άνθρωποι θεραπευόντουσαν από ανίατες ασθένειες. Ειδικοί ερευνητές, βασισμένοι σε αυτό το γεγονός, έκαναν ένα αντίγραφο αυτού του κράματος, και έτσι εμφανίστηκε η κεραμική τουρμαλίνης με τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα πετρώματα στο κεραμικό τουρμαλίνης  ζεσταίνονται με την βοήθεια των αντιστάσεων, και αργά διοχετεύουν την ζέστη στον οργανισμό. Το μήκος κύματος των πετρωμάτων είναι 10 μm, το οποίο αντιστοιχεί στην υπέρυθρη ακτινοβολία του ανθρώπινου σώματος. Τα μικρόβια, οι ιοί και τα βακτήρια έχουν ακτινοβολία μεγαλύτερη από 12 μm, γι’ αυτό το δικό μας φάσμα είναι καταστροφικό γι’αυτούς. Όλες οι ασθένειες έχουν ένα μήκος κύματος μεγαλύτερο από 12 μm.

Η υπέρυθρη θερμότητα του κεραμικού τουρμαλίνης,  ή του νεφρίτη  ή του αμέθυστου εισέρχεται στους ιστούς του σώματος και στα κύτταρα χωρίς καμία αντίσταση. Την αφήνουν δέ να περάσει σε βάθος διότι το μήκος κύματος που εκπέμπουν αντιστοιχεί στο φάσμα των υγιών κυττάρων. Σε μικρότερο όμως μήκος κύματος  θερμότητας  το σώμα αντιστέκεται.

Όταν οι υπέρυθρες ακτίνες περάσουν στο ανθρώπινο σώμα, το πρώτο που αντιδρά σε χημικό επίπεδο, είναι τα μόρια του νερού (όπως γνωρίζουμε, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70% νερό). Αυτά τα ενεργοποιημένα μόρια “ζωντανεύουν” τα κύτταρα και διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, κατά συνέπεια να επηρεάζεται θετικά ο μεταβολισμός, και βελτιώνεται ο εμπλουτισμός  των κυττάρων του σώματος με οξυγόνο. Επιτυγχάνεται η διάσπαση των λιπών και μειώνεται το επίπεδο της οξύτητας.

Άλλες σημαντικές ιδιότητες της υπέρυθρης θερμότητας:

 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό οφείλεται στην τακτική διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος.

 • Βελτιώνει την μνήμη.

 • Βελτιώνει την εγκεφαλική κυκλοφορία.

 • Βοηθά στο να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και τα άλατα, τα οποία καταστρέφονται και απομακρύνονται από το σώμα.

 • Ομαλοποιείται η παραγωγή των ορμονών Μελατονίνη και οι Ενδορφίνες (ορμόνες της χαράς).

 • Εμποδίζει την εξάπλωση των βακτηρίων και μυκήτων στο σώμα.

 • Ζεσταίνεται το σώμα και διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία.

 • Καταστρέφει και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, πρόληψη του καρκίνου.

 • Έχει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση.

 • Βελτιώνει την λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

 • Ανακουφίζει από τους μυϊκούς σπασμούς και πόνους.

 • Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, αποκαθιστά τα τοιχώματα των αγγείων.

 • Βελτιώνει την αιμοποίηση (την παραγωγή νέου αίματος από τον μυελό των οστών).

 • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έτσι λοιπόν, το σώμα μας έχει ανάγκη από μια συνεχόμενη ροή αυτής της ζωτικής ζεστασιάς.

Η εικόνα του αίματος και των ερυθρών αιμοσφαιρίων προ και μετά την έκθεση στην υπέρυθρη ακτινοβολία, είναι όπως φαίνεται πιό κάτω:

 

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

gallery/1
gallery/2

Πρό υπέρυθρης ακτινοβολίας

Μετά την έκθεση σε υπέρυθρη ακτινοβολία

Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι απολύτως ασφαλείς για το ανθρώπινο σώμα, σε αντίθεση με τις ακτίνες Χ, την υπεριώδη ακτινοβολία ή τα μικροκύματα.