k2 HEALTH PRODUCTS

 

Το Μασάζ της πλάτης, ως θεραπευτική μέθοδος κατά την οποία η υγεία βελτιώνεται, και η θεραπεία επιτυγχάνεται χάρη στην σωματική διέγερση. Είχε μάλιστα χρησιμοποιηθεί 10.000 χρόνια πριν. Στην αρχαία Κίνα το μασάζ διδασκόταν σε ειδικές σχολές, όπου οι πρακτικοί γιατροί κατείχαν γνώσεις βελονισμού, αρωματοθεραπείας, θεραπευτική γυμναστική κ.α. Επίσης, στην Κίνα εφηύραν το πρώτο μηχάνημα μασάζ.

Στην Ινδική ιατρική, υπάρχουν αναφορές από το 1800 π.χ. όπου περιγράφουν λεπτομερώς το μασάζ στην πλάτη και σε διάφορα μέρη του σώματος, καθώς επίσης και τις μεθόδους εφαρμογής του μασάζ σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος.

Το μασάζ της πλάτης χρησιμοποιούσαν και στην Αίγυπτο, Ρώμη, Ιαπωνία,  και Κορέα όπου ήταν μία από τις βασικές μεθόδους θεραπείας διαφόρων ασθενειών.

​Πολύ δημοφιλές ήταν το μασάζ της πλάτης στους Ολυμπιονίκες. Οι Έλληνες θεραπευτές θεωρούσαν το μασάζ υποχρεωτικό και σημαντικό στοιχείο της Ελληνικής Ιατρικής.

Στην αρχαία Ελλάδα η εφαρμογή του μασάζ γινόταν και από τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, ο οποίος δίδασκε τους μαθητές του:

“Ο καλός γιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές, γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή”.
Στην εποχή μας το μασάζ πλάτης, όπου η μέθοδος αυτή επιτυγχάνεται με ειδικό εξοπλισμό, έχει πολύ μεγάλη σημασία και είναι αποδεκτό από πολλούς γιατρούς και φυσιοθεραπευτές ως μέθοδος θεραπείας, αποκατάστασης και πρόληψης. Σε ορισμένες ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, σκολίωση, δισκοκήλη συνιστάται το μασάζ πλάτης. Η μεγαλύτερη σωματική επιβάρυνση πέφτει στην πλάτη και αυτό οδηγεί σε ένταση τους μύς, προκαλώντας μυϊκούς σπασμούς. Το μασάζ της πλάτης ενισχύει το μυϊκό σύστημα και βοηθάει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από τον πόνο, απομακρύνει την μυϊκή ένταση.

”Αν έχεις πολλά προβλήματα υγείας, το πρόβλημα είναι ένα: σπονδυλική στήλη”- Αρχαία κινέζικη παροιμία

Η διαταραχή των σπονδύλων και των μυών της σπονδυλικής στήλης έχει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία των εσωτερικών οργάνων, αφού τα νεύρα όλων των οργάνων περνάνε από την σπονδυλική στήλη.

Το μασάζ πλάτης θα εξασφαλίσει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης καθώς επίσης και την απελευθέρωση των νευρικών απολήξεων, προσφέροντας μια ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

​Παραδοσιακά, το μασάζ γίνεται με τα χέρια, αλλά υπάρχει και μασάζ το οποίο επιτυγχάνεται με ειδικό εξοπλισμό. Η επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος για μασάζ στις μέρες μας είναι δύσκολη – παρόμοια προϊόντα υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά. Ωστόσο, δεν είναι κάθε μηχάνημα αποτελεσματικό. Ο εξοπλισμός μασάζ συνδυάζει τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές μασάζ, χειροπρακτικής, βελονισμού, θερμοθεραπείας και τις μοναδικές μεθόδους θεραπείας Moxibustion. Περιλαμβάνει μια ποικιλία από προγράμματα που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης ανάλογα με το πρόβλημα και την ανάγκη. Η βασική διάρκεια του μασάζ είναι 30 λεπτά. Ο εξοπλισμός έχει άμεση επίδραση σε όλη την σπονδυλική στήλη, χαλαρώνει σε βάθος τους μύς, απομακρύνει τον πόνο και την ένταση που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της ημέρας.

​Η βαθιά χαλάρωση επιτυγχάνεται χάριν της διεισδυτικής θερμότητας (υπέρυθρες ακτίνες) την οποία εκπέμπουν τα πετρώματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του εξοπλισμού. Παράλληλα, γίνεται και η ανάταξη της σπονδυλικής στήλης. Η χρήση του εξοπλισμού μπορεί να γίνει όχι μόνο για αποκατάσταση από διάφορες ασθένειες, αλλά και για προληπτικούς λόγους. Είναι απόλυτα χαλαρωτικό, δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, αφού κατά την οριζόντια στάση η σπονδυλική στήλη δέχεται την ελάχιστη επιβάρυνση. Η συσκευή συνδυάζει την μέθοδο της διαθερμίας και πίεσης σημείων, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και ως αποτέλεσμα την πρόληψη πολλών ασθενειών.

Μασάζ